Polmanclaim
Image default
Beauty en verzorging

Iedereen kan haar doneren

Het doneren van haar wordt al jarenlang gedaan. Niet alleen vrouwen kunnen dit doen, maar ook mannen. Jong of oud, iedereen kan in principe zijn of haar haar doneren. Let echter wel op dat er een aantal criteria zijn waar je aan moet voldoen, als je je haar wilt doneren. Let op dat je hiervan op de hoogte bent, omdat het anders misschien niet helemaal gaat zoals je wilt.

Waarom mensen hun haar doneren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen hun haar doneren. De voornaamste reden is dat je iemand anders helpt, als je je haar doneert. Er zijn in Nederland duizenden vrouwen die jaarlijks hun haar verliezen door de behandeling van kanker. Niet al deze vrouwen hebben zelf de financiële middelen om een pruik aan te schaffen. Hierbij komt de Nederlandse Haarstichting in actie. Je kunt je vlecht vanaf 30 cm opsturen naar het volgende adres:

Nederlandse Haarstichting Thomas Mannsingel 86 2553 DA Den Haag

Het is daarnaast ook mogelijk dat iemand naar de kapper gaat, toch een heel stuk wilde laten afknippen en er door de kapper op gewezen wordt dat het mogelijk is om het haar te doneren. Uiteindelijk komt dit natuurlijk op hetzelfde neer, maar sommige mensen sparen er jaren voor om hun haar te kunnen doneren.

Laat je haar knippen bij één van de aangesloten kapsalons

Er zijn meer dan 500 kappers in Nederland die met korting of gratis knippen, als je van plan bent om je haar te doneren. Wil je hier ook gebruik van maken? Bekijk dan snel de website van de Nederlandse Haarstichting en gebruik hiervoor de door de stichting ontwikkelde zoekmachine. Op deze manier kan je altijd een kapper bij je in de buurt vinden. Wanneer je je haar wilt doneren, is het belangrijk dat het minimaal 30 cm lang is en dat daarnaast het haar nog in goede staat verkeert.