Polmanclaim
Image default
Beauty en verzorging

Ontharing: het verschil tussen een laserbehandeling en IPL in Eindhoven

IPL in Eindhoven wordt vaak in één adem genoemd met een laserbehandeling. Niet zo vreemd, want beide methodes werken op basis van lichtflitsen. Ook zijn beide gericht op definitieve ontharing. SkinLab is een huidcentrum in Eindhoven waar u voor beide soorten behandelingen terecht kunt. Met een laserbehandeling of IPL in Eindhoven kunt u naast ongewenste haargroei onder andere laten uitvoeren om acné, couperose of pigmentvlekken te laten verwijderen. Maar wat is precies het verschil tussen de twee methoden?

Twee methoden gebaseerd op de effecten van lichtstralen

De overeenkomst tussen een laserbehandeling en IPL in Eindhoven is gelegen in het feit dat beide behandelmethoden gebaseerd zijn op de effecten van lichtstralen. Allebei richten ze zich op het vernietigen van haarzakjes, zodat daar geen nieuwe haren meer uit kunnen groeien. Het effect van een laserbehandeling is echter sterker. Deze zendt één krachtige lichtstraal met één en dezelfde golflengte uit. Dit in tegenstelling tot de lichtflitstherapie IPL, waarbij meerdere stralen in verschillende golflengtes worden uitgezonden. Hierdoor is deze behandeling meer te vergelijken met de werking van een gewone lamp. Dit licht is dus minder sterk. Laseren duurt langer dan IPL en wordt ingezet voor kleinere oppervlaktes.

Wie mooi wil zijn, hoeft geen pijn te lijden!

In tegenstelling tot het harsen en epileren van zones waarin ongewenste haargroei voorkomt, zijn laserbehandelingen en behandelingen middels IPL in Eindhoven een stuk pijnlozer. Ook zijn de effecten van de behandelingen definitief. Dit geeft ze de voorkeur boven het eveneens pijnloze scheren, waarbij u vaak op dezelfde dag alweer stoppeltjes voelt.

Beginnen met een laserbehandeling of IPL in Eindhoven?

Welke behandelvorm voor u het beste is, overlegt u met een huidspecialist van SkinLab. Beide methoden hebben zo hun voordelen. Zo is het starten van IPL in Eindhoven ideaal voor het behandelen van grotere huidoppervlakken en zijn de kosten ook lager. Laseren is vooral geschikt voor de donkerdere huidtypen en dringt ook dieper en gerichter tot het haarzakje door, wat belangrijk is in het geval van donkere haren.

https://skinlab-eindhoven.nl

Gerelateerde artikelen

Iedereen kan haar doneren

Word je jonger met botox in Amsterdam?

Uw spataderen veilig laten verwijderen nabij Arnhem