Polmanclaim
Image default
Beauty en verzorging

Je tanden witter maken zonder het het gevaarlijke chemische bleekmiddel genaamd: peroxide

Natuurlijke Tanden Bleken

Zou je graag witte tanden willen maar zonder hiervoor risico’s willen lopen op tandgevoeligheid? Er zijn gelukkig verschillende veilig manier om je tanden te bleken zonder het chemische goede genaamd peroxide. De meest effectieve methode blijft nog wel het aanpassen van je voedingspatroon. Denk hierbij aan voedingsmiddelen zoals aardbeien, sinaasappelschillen of appelazijn die kunnen helpen om oppervlakkige vlekjes weg te halen. Als je echt stappen wil maken in het krijgen van wittere tanden is het een optie om deze te bleken. Gelukkig kun je tegenwoordig je tanden bleken zonder peroxide met bepaalde tandenbleekproducten voor thuis.

Tandpasta’s Zonder Peroxide

Het is begrijpelijk wanneer je wellicht geen grote fan bent van het tegengaan van tandverkleuring met de natuurlijke middeltjes. Overweeg dan eens een tandpasta zonder peroxide die speciaal ontworpen is om je tanden witter te maken. De tandpasta’s bevatten vaak ingrediënten zoals baking soda, houtskool en kokosolie, die op een zachte manier vlekken kunnen verwijderen. Gebruik ze met regelmaat voor het beste resultaat.

Baking Soda Tandpasta

Het populaire baking soda oftewel bakpoeder is een mild schuurmiddel dat vlekken op tanden kan verwijderen. Tandpasta met dit baking soda erin kunnen je helpen om gele verkleuringen op je tanden te verminderen. Twee maal daags met dit poetsen voor tenminste twee minuten voor optimale resultaten.

Houtskool Tandpasta

Houtkool is wegens het hoge oppervlak bekend om zijn absorberende eigenschappen en kan vlekjes en tandverkleuringen opnemen. Tandpasta met houtskool kunnen je tanden witter maken. Gebruik deze tandpasta’s met mate in verband met het behoud van je tandglazuur en volg altijd de bijgeleverde instructies.

Tandenbleekproducten

Als je echt serieus bent over het bleken van je tanden op een veilig manier, overweeg dan een professionele tandbleekbehandeling voor thuis. Gecertificeerde webshops zoals Witter Gebit bieden veilige en effectieve optie aan die geen peroxide bevatten. Deze producten kun je eenvoudig thuis gebruiken en kunnen snel resultaat opleveren.

Tips voor Effectief Tanden Bleken

Welke methode je ook kiest, een tandpasta of een tandenbleekproduct zonder peroxide, hier zijn een aantal handige tips om te zorgen dat tanden bleken zo efficiënt mogelijk verloopt:

  • Goede mondhygiëne is belangrijk voor wittere tanden. Poets je tanden minimaal twee keer iedere dag en gebruik tandenstokers om tandplak tegen te gaan. Schone tanden zijn beter in staat om te profiteren van tandenbleekproducten.
  • Bepaalde voeding en drank kunnen je tanden verkleuren, zoals koffie, rode wijn of frisdrank. Probeer het gebruik van deze producten te verminderen of spoel je mond na consumptie om vlekken te voorkomen.
  • Of je nu natuurlijke methoden gebruikt of tandpasta’s zonder peroxide, zorg dat je geduldig met je tanden omspringt. Het kan namelijk soms even duren voordat je resultaat ziet. Geef je tanden genoeg tijd om te reageren op de behandeling.

Als je twijfels hebt over welke methode het beste voor jou is, raadpleeg dan een expert.