Polmanclaim
Image default
Woning en Tuin

Waarom een veranda plaatsen?

Ben je een buitenmens, maar kun je niet het hele jaar door buiten zitten? Dan heb je dus een probleem. Dit kan snel worden opgelost door het plaatsen van een veranda. Voor hetgeen wat je ervoor moet betalen, is het een van de beste investeringen die je kunt maken. Welke voordelen dit met zich meebrengt leggen wij je hier uit!

Wat is een veranda?

Een veranda is een overkapping die aan je huis zit. Als je het hele jaar door buiten wil zitten is het een hele slimme investering, mits je een soort heater erin laat plaatsen voor de winterperiode. Je kunt het ook zien als een tweede woonkamer waar je kunt zitten. Het verschil met bijvoorbeeld een overkapping is dat een veranda enkel en alleen aan het huis wordt vast gebouwd. Een overkapping kun je overal waar je wil laten plaatsen. Kleed het aan met leuke accessoires en je hebt er heel lang plezier van.

Voordelen van een Veranda

· Het is niet heel duur. En dit klinkt heel gek als je naar het prijskaartje kijkt, maar het is een eenmalige investering. Zolang je er woont, kun je er gebruik van maken en heb je er principe geen omkijken meer naar. Wel is het leuk eens in de zoveel tijd vernieuwing toe te brengen om er optimaal van te kunnen genieten.

· Het creëert in eerste instantie al meer leefruimte. Ben je toe aan extra me-time en heb je nog ruimte vrij in je tuin? Dan is een Veranda ideaal. Richt hem in zoals je zelf fijn vindt, dit kan variëren tot eethoek, kantoor of gewoon een gezellige zithoek.

Ben je toch op zoek naar iets anders? Lees dan ook ons artikel waarom je een tuinhuis moet laten plaatsen. Klik hier!

· Je hebt er het hele jaar door plezier van. Doordat tegenwoordig de meeste veranda’s geïsoleerd zijn, hoef je in de winter niet bang te zijn dat je het er koud krijgt en niet kunt zitten, mits je er wel iets van een warmtebron plaatst. Het creëert ook een gezellige sfeer door in de winter ’s avonds eigenlijk in je tuin te kunnen zitten.

· Het zorgt voor een waardestijging van je huis. Door de ruimtewinst die ermee wordt geboekt. Hoeveel deze stijging uiteindelijk zal zijn, is vooraf niet te berekenen. Dit hangt af van onder andere welke materialen er gebruikt worden. Zo kun je ervoor kiezen een houten veranda te laten plaatsen, maar ook een van aluminium is niet verkeerd om voor te kiezen.

Tips voor in je Veranda

Een van de leukste dingen is het aankleden. Vraag dan ook specifiek om een veranda loungebank, omdat niet iedere bank zomaar past. Een andere tip is dat verlichting een leuke toevoeging kan zijn. Zo creëer je een huiskamergevoel onder dat je echt merkt. Planten kunnen altijd en overal toegevoegd worden, het maakt dan ook niet uit hoe je het inricht.

Is dit toch niet wat je zoekt? Kijk dan vooral ook even naar onze blog over de toegevoegde waarde van een tuinhuis. Klik hier!