Polmanclaim
Image default
Woning en Tuin

Waarom een schommel goed is voor de ontwikkeling van een kind

Je zou denken dat een speeltoestel niets te maken heeft met de ontwikkeling van een kind. Maar niets is minder waar, want het heeft juist alles te maken met de ontwikkeling van je kind. Ze kunnen op deze manier bepaalde eigenschappen ontwikkelen die voor later erg belangrijk kunnen zijn. Bijvoorbeeld om rustig te worden nadat je boos bent geweest, of dat je op een creatieve manier oplossingen kunt bedenken. Speeltoestellen voegen dat toe aan de ontwikkeling, dus ook een schommel. In deze blog laten we je zien waarom een schommel voor je kind goed is.

Het is kalmerend voor je kind

Bij iedere ouder gebeurt dit weleens. Je kind doet iets wat jij totaal niet goed vind en het kind wordt boos op je. Het kind stormt weg en gaat even alleen ergens zitten om na te denken en tot rust te komen. Met een schommel worden kinderen in het algemeen rustiger, omdat ze in de frisse lucht zitten en door de bewegingen van de schommel komt dat over al relaxed. Hiermee worden ze sneller kalmer en kunnen ze ook daarna goed nadenken over wat ze precies hebben gedaan en sorry zeggen.

Na schommelen heb je meer concentratie

Kinderen hebben in het algemeen moeite om geconcentreerd te blijven met een bepaalde taak. Denk aan bijvoorbeeld school waar ze de hele tijd moeten luisteren naar een juf, terwijl ze eigenlijk gewoon lekker willen spelen. Maar als ze bijvoorbeeld in de lunch lekker even gaan schommelen, dan weet je zeker dat ze weer de energie en concentratie hebben om weer aan het werk te kunnen. Want juist omdat ze kunnen uitrusten op een schommel, hebben ze daarna ook meer concentratie voor de les die er aankomt.

Het is leuk voor jong en oud

Niet alleen voor kinderen is een (douglas) schommel fijn en leuk, voor ouders kan het ook leuk zijn. Vooral schommels met een grote mand waar meerdere mensen in kunnen. Daar zou een vader met haar dochter in kunnen zitten terwijl de moeder hun langzaam schommelt. Dat zijn altijd de leukste herinneringen die je kunt maken met een kind en meestal vergeten ze deze ook niet.