Polmanclaim
Image default
Woning en Tuin

Trapleuning wit: modern en elegant

Een trapleuning wit toevoegen aan je interieur geeft een hele chique, elegante en moderne uitstraling aan je trap. Wit is een populaire kleur als het gaat om trapleuningen, mede door de charmerende looks. Een trapleuning wit is te verkrijgen met hout als materiaal. Dit geeft het warme gevoel van het hout in combinatie met het strakke van het wit. Welke soorten er zijn van een trapleuning wit en welke uitvoeringen je kunt krijgen met hout, lees je in dit artikel.

 

Soorten kleuren op een trapleuning wit

Een trapleuning wit kent niet standaard een kleur, zeker niet in combinatie met het hout waar de trapleuning uit vervaardigd wordt. In de basis zijn er twee soorten kleuren wit waar je uit kunt kiezen. Dit is enerzijds de ‘White Wash’ kleur. Deze kleur wit ontstaat door de trapleuning van hout te behandelen met een speciale gekleurde olie. Deze olie is benodigd om het hout te beschermen tegen beschadigingen en ervoor te zorgen dat de trapleuning langer meegaat. Door dit te doen met een gekleurde olie, verandert ook direct de kleur van het hout. Zo zorgt de olie ervoor dat de trapleuning daadwerkelijk wit wordt. Hierbij wordt het authentieke karakter en gevoel van de trapleuning wel behouden, doordat bijvoorbeeld groeven en knoesten zichtbaar blijven.

De andere optie die je hebt is gebruikmaken van een zijdeglans verf. Deze kleur is voller dan de White Wash wit, doordat deze volledig wordt gepoedercoat met een speciale verf. De verf behaalt niet alleen een nog witter resultaat, het beschermt ook opnieuw de trapleuning tegen bijvoorbeeld krassen. Doordat de trapleuning een stuk witter is dan met een White Wash, blijft het natuurlijke karakter van hout iets minder goed behouden. Het gevoel is echter nog wel hetzelfde. Daarnaast is het samenspel van het warme hout en het strakke wit een veel gevraagde combinatie door menig huishoudens.

 

Vormen van je nieuwe trapleuning wit

Een trapleuning wit wordt aangeboden in vier verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor een traditionele ronde houten trapleuning. Deze klassieke uitvoering is ontzettend populair en ziet er door de witte kleur toch hip en fris uit. Je kunt ook kiezen voor een rechthoekige uitvoering of een sleutelgat uitvoering. Bij de laatste kent de trapleuning een vorm van een typisch sleutelgat, met een verdikking aan de bovenkant en een kleine verbreding aan de onderkant. Hiermee volgt de sleutelgat uitvoering mooi de contouren van je hand.

Wil je iets speciaals aan de muur? Ga dan voor de unieke boomstam trapleuning. Een boomstam trapleuning is echt een authentieke boom, waar qua vorm en grillingen maar weinig aan veranderd is. Je kunt de boomstam bijvoorbeeld wel met een White Wash olie laten behandelen voor een andere kleur. Met een boomstam trapleuning heb je echt een uniek exemplaar te pakken.