Polmanclaim
Image default
Woning en Tuin

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Heb je een mooi huis, maar is de badkamer een beetje klein en kan je deze niet vergroten? Dan zijn er ook andere mogelijkheden om de badkamer groter laten lijken. Dit betekent dus niet dat je meer ruimte krijgt, maar wel het gevoel krijgt dat er meer ruimte is. Verder in deze blog worden enkele tips gegeven om jouw badkamer groter te laten lijken.

De kleuren die je gebruikt

Over het algemeen is het belangrijk om lichte kleuren te gebruiken in de tegels, kleuren van de muur en de meubels. Donkere kleuren zorgen er namelijk voor dat een badkamer kleiner lijkt dan het eigenlijk is. Als je houdt van kleuren als zwart of andere donkere kleuren, kun je er ook voor kiezen om de meubels donker te maken en de muren daaromheen wel licht, of je kan er voor kiezen om daar een beetje afwisseling in te krijgen. Te veel donker resulteert in een kleiner lijkende badkamer, let daar dus op.

Genoeg daglicht

Net als net is besproken over lichte kleuren helpt daglicht ook mee aan het ruimer lijken van de badkamer. Een groot graat raam of meerdere kleine ramen zorgen voor extra verlichting in de badkamer en laten het groter lijken. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk, maar als het mogelijk is dan is het belangrijk om er geen spullen voor te zetten.

Genoeg opbergmeubels

Een badkamer lijkt ruimer als het ook goed is opgeruimd. Dit betekent dat je liever geen shampoo flesjes of handdoeken op de vloer wilt zien. Het is daarom dat je genoeg opbergruimte nodig hebt. Dus klinkt dat misschien raar om extra meubels te plaatsen in een kleine badkamer, maar er zijn enkele meubels die ruimte in beslag nemen en meer ruimte geven. Zo kan je denken aan een mooie hoge en smalle badkamerkast. Door in de hoogte te werken neem je ook niet veel ruimte in beslag. Ook kan je denken aan de zogenaamde wastafelkast. Deze kast is makkelijk te plaatsen onder de wastafel die je in de badkamer hebt. De ruimte onder de wastafel gebruik je in veel gevallen niet, en daarom de perfecte plek om een opbergmeubel neer te zetten. Naast meubels kan je ook nog denken aan plankjes of haakjes aan de muur. Hier kan je dan ook verschillende verzorgingsproducten en handdoeken kwijt.

Zwevende onderdelen

Een mooie tip is om de onderdelen in de badkamer zogenaamd te laten zweven. Dus denk hier aan een bad dat los van de grond zit of een badkamerkast die aan de muur hangt. Zwevende meubels laten ruimte op de vloer en geven een zeer ruimtelijk gevoel. Daarbij is het ook makkelijk om met de stofzuiger of een doekje onder de zwevende meubels te komen. Zwevende meubels zie je ook steeds meer in badkamers komen en is bij mensen met een kleine badkamer een populaire oplossing.