Polmanclaim
Image default
Woning en Tuin

Kunststof kozijnen: profiteer van alle kenmerken van dit type kozijn!

Wie op zoek is naar nieuwe kozijnen, kiest tegenwoordig vrijwel altijd voor kunststof kozijnen. En dat is terecht, want als u kozijnen van kunststof koopt dan kiest u voor een stijlvolle, duurzame en gemakkelijk te onderhouden kozijnsoort. Er zijn diverse kenmerken die kunststof kozijnen tot een aantrekkelijke kozijnsoort maken. Welke dat zoal zijn, leest u in dit blog.

 

Kozijnen die exact op hout lijken

 
Veel mensen die houten kozijnen kopen, doen dit vanwege de natuurlijke uitstraling van dit soort kozijnen. Gelukkig zijn er kunststof kozijnen met houtprofiel en houtnerf verkrijgbaar die visueel niet te onderscheiden zijn van de traditionele houten kozijnen. Op die manier profiteert u van de uitstraling van hout, maar tegelijk van de extra voordelen die kozijnen van kunststof te bieden hebben. En dat zijn er nogal wat!

 

Kunststof kozijnen hebben een uitstekende isolatiewaarde

 
Kozijnen van kunststof zorgen voor een woning die lekker op temperatuur blijft en houden tochtstromen tegen. De isolatie die de kozijnen bieden is indrukwekkend en beter dan die van houten kozijnen. Maar niet alleen zorgt kunststof voor een aangenamer binnenklimaat qua temperatuur, maar ook qua geluidsniveau. Ze isoleren namelijk ook in akoestisch opzicht.
 

Schilderen is niet meer nodig

 
Een van de meest vervelende kenmerken van houten kozijnen is het feit dat ze periodiek een nieuwe lik verf nodig hebben. Met kunststof in huis is dat niet meer nodig. Qua onderhoud is het enige dat u hoeft te doen: de kozijnen eenmaal per maand afnemen met een vochtige doek. Zo simpel is het!
 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over de diverse andere pluspunten van kunststof kozijnen? Neem dan contact op met de medewerkers van bermon.nl