Polmanclaim
Image default
Bedrijven

De mogelijkheden van alarmering bij Secure2Go

Wanneer er een dreigende situatie ontstaat, wil je je graag veilig voelen. Hiervoor kan je de hulp van verschillende alarmering gebruiken. Wil je hulp van de politie via een alarmcentrale? PF moet er een intern BHV- of interventieteam in actie komen? Of is zijn er directe collega’s die het snelste kunnen helpen? Met de geavanceerde alarmering van Secure2Go kan er zo snel mogelijk een persoon in nood de passende hulp krijgen. In dit artikel gaan we dieper in op onderlinge alarmering en het alarmeren van een BHV- of interventieteam.

Onderlinge alarmering

De draagbare noodknoppen van Secure2Go worden veel gebruikt voor interne alarmering. Hierbij is het van belang dat er bij een incident zo snel mogelijk hulp komt van collega’s. De systemen zijn draadloos met elkaar te koppelen. Zo kan het gekoppeld worden met andere oproepsystemen of met de mobiele telefoons. Daarnaast hebben de apparaten zelf ook een pager functie waarmee onderling, door middel van een tril- en geluidsignaal, kan worden gealarmeerd. Door de indoor-locatiebepaling kan er direct de exacte positie in een gebouw worden aangegeven. Hierdoor kan de hulp direct naar het goede punt komen. Deze oplossing wordt veel gebruikt door kleinschalige zorginstellingen, opvanghuizen, woningbouwcorporatie en lokale en regionale overheidsinstanties. Samen zorg je ervoor dat iedereen zijn werk veilig kan uitvoeren.

Alarmeren van BHV- of interventieteam

Wanneer er een BHV team ter plaatsen moet komen vanwege geweld of een ongeval kan dit opgeroepen worden door een van de noodknoppen van Secure2Go. Als een organisatie beschikt over een intern interventieteam of BHV-team is het mogelijk om een noodknop aan te schaffen. Hierdoor worden zij meteen opgeroepen en kunnen hulp bieden? Het is mogelijk om deze meldingen binnen te laten komen op de bestaande oproepsystemen van deze teams, zo kan er direct hulp verleent worden. Door deze alarmering zullen medewerkers en omstanders een veiliger gevoel hebben.