Polmanclaim
Image default
Bedrijven

Laser ontharen wordt steeds populairder onder jongeren

Ontharing bij jongeren wordt tegenwoordig steeds populairder. Jongeren willen vaak ongewenste haren verwijderen. Ze ontharen op heel veel verschillende manieren. De ene laat het waxen en de andere scheert liever. Er zijn veel verschillende methodes om te gebruiken als je haren wilt ontharen. Er komen ook steeds meer nieuwe methodes bij die er eerst niet waren. Je hebt tijdelijke methodes en permanente methodes. Bij tijdelijke methodes komt het haar weer terug. Als je een permanente methode gebruikt zal je haar niet meer terug komen. Je kan ook gebruik maken van een laser behandeling. Er zijn een paar verschillende soorten. 

Kan je haar permanent verwijderen met een laser behandeling?

Door middel van een laser behandeling kan je permanent haar verwijderen. Dit is mogelijk door het licht van de laser. Het licht zorgt ervoor dat de haarzakjes afsterven. Doordat je haarzakjes afsterven kunnen er ook geen nieuwe haartjes groeien. Dit komt doordat het haarzakje te veel beschadigt is. Als je dit wilt doen dan moet je er wel goed over nadenken, want het is permanent. Als je haren met laser wilt ontharen, dan moet je dit wel meerdere keren laten doen. Dit moet omdat de haren drie groeifasen hebben. Je kunt dus niet alle haarzakjes in een keer doen. Alleen de haren die zich in de eerstre groeifasen bevinden worden vernietigd. Gemiddeld moeten mensen zich 6 tot 10 keer laten behandelen. Als je dit doet heb je de grootste kans dat het effectief zal zijn. Het is dus niet slim om het maar 2 keer te doen en dan denken dat je klaar bent. Je haar zal gewoon terug komen. Het is ook belangrijk dat je eens per jaar een onderhoudsbeurt laat doen. Dit is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat je haarloos blijft. 

De voordelen van laser ontharen

Laser ontharen kan bij iedereen gedaan worden. Heb je een donkere huid met dikke haren of juist een lichte huid? Het maakt allemaal niet uit. Het kan bij iedereen gedaan worden. Als je rode of witte haren hebt wordt er gebruik gemaakt van elektrische ontharing omdat er in deze haartypes niet genoeg pigment zit. De behandelingen zijn veilig en hygiënisch. Het is wel belangrijk dat er een veilig laserapparaat gebruikt wordt. Door de juiste medewerkers ben je ervan verzekerd dat je een veilige behandeling krijgt. Ze weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Het is ook erg hygiënisch. Dit is erg belangrijk bij het verwijderen van haren.