Polmanclaim
Image default
Bedrijven

De juiste steigerservice inhuren

Steigers worden gebruikt in de bouw om personeel in staat te stellen verschillende taken uit te voeren, zoals schilderen, repareren, schoonmaken en andere taken. Het biedt mensen die aan deze projecten werken veiligheid en mobiliteit bij het uitvoeren van hun verantwoordelijkheden. Steigers zijn er in verschillende uitvoeringen en soorten. Elk type is op maat gemaakt om op verschillende gebouwen te worden gebruikt. Het is praktisch onmogelijk om ooit een heel huis te bouwen zonder Steigers te gebruiken. De arbeiders moeten ergens op staan ​​terwijl ze op de bovenste verdiepingen van een huis werken. Misschien hebben ze geen steiger nodig bij het leggen van de fundering, maar zodra het gebouw wat zwaarder begint te worden, moeten ze wel een steiger plaatsen. Deze structurele elementen maken deel uit van het hele bouwproces en moeten worden overwogen bij het plannen van uw project. U moet vooraf wat onderzoek doen om te weten welk type steiger nodig is voor uw project.

Verschillende soorten steigers

Steigers zijn er in verschillende soorten. Het eerste type zijn de ondersteunde steigers. Deze worden gebruikt voor verschillende taken op de lagere verdiepingen van een gebouw. Ze worden vanaf de grond opgebouwd en kunnen worden gebruikt in projecten zoals de aanleg van loopbruggen en het onderhoud van gebouwen. Het andere type steiger is hangsteiger. Dit is bedoeld voor gebruik op hoge gebouwen of bij werkzaamheden aan daken en hogere verdiepingen van een gebouw. Het wordt geleverd met katrollen waarmee de wieg hoger of lager kan worden verplaatst, zodat werknemers het platform op verschillende niveaus of verdiepingen kunnen gebruiken.

Tips voor het kiezen van de juiste

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij de beslissing of u een kamersteiger kopen of huren. De eerste factor is de grond die de steiger zal ondersteunen. Een hangsteiger is de beste keuze op plaatsen waar de grond onstabiel is of veel zand heeft. Met hangende steigers hebben bouwers toegang tot het platform op verschillende verdiepingen. In tegenstelling tot deze steiger biedt een ondersteunde steiger niet veel mobiliteit en toegankelijkheid voor bouwers. Als alternatief kunt u kiezen voor een verstelbare steiger met wielen aan de onderkant. Hoewel verplaatsbaar, kan deze steiger moeilijker te gebruiken zijn, vooral als u op een plek met ruw terrein werkt. Een andere cruciale factor om te overwegen is het ontwerp van het gebouw, aangezien dit van invloed is op het type steiger dat wordt gebruikt. Hangende steigers zijn meestal veiliger dan de rest. Daarom worden ze vooral gebruikt voor hoge gebouwen. Het wordt aanbevolen om een ​​ondersteunde steiger te gebruiken als het gebouw een onregelmatige vorm of complexe hoeken heeft.