Polmanclaim
Image default
Dienstverlening

Relaties: Hoeveel Rouw Is Teveel Rouw?

Ook al is het waar dat rouw een onderdeel is van het leven, kan het ook het ergste en moeilijkste gedeelte van iemands leven zijn. Vaak is het moeilijk te begrijpen en voor de meesten is het alsof ze aan het einde van de dag een lange, treurige reis alleen hebben gemaakt.

Vele mensen die rouwen leggen dit gevoel uit alsof ze helemaal alleen zijn, zelfs wanneer er dierbaren om hun heen staan, en dat ze vaak het gevoel hebben dat ze hun verstand verliezen, alsof de rest van de wereld hun voorbij rent, en alsof ze vast zitten in een bubbel terwijl alles aan ze voorbij gaat, en ze weten niet of ze zich ooit weer normaal zullen voelen.

Wanneer iemand emotioneel rouwt en in een intieme relatie is met iemand anders, kan de andere persoon vaak zich voelen alsof ze niet dezelfde rouw voelen, zich alleen voelen, en verward zijn over de hele toestand. Ze willen dat hun partner of geliefde zich beter voel, echter, ze weten vaak niet hoe ze kunnen helpen of wat ze beter doet voelen. Ze willen ook heel graag dat de persoon weer terug verandert in diegene die ze waren voordat alles gebeurde. Vaak treedt ook verbittering in, omdat ze willen dat de rouwende persoon hun weer kan ondersteunen, en aangezien de persoon dat niet kan, voelen ze zich afgewezen en weggeduwd.

Wat men moet realiseren is dat wanneer een persoon rouwt, dat ze simpelweg niet meer het vermogen of de kracht hebben om weer zoveel te geven aan de relatie, zoals ze dat vroeger deden voordat het noodlot toesloeg.

Vele koppels vinden het moeilijk tijdens deze zware tijden en vaak kan het een wig tussen hen drijven die nooit meer weg gaat, als ze geen hulp proberen te vinden van een therapeut die het rouwproces begrijpt. Wanneer het een conflict is geworden voor de koppel is het belangrijk om hulp te zoeken.

Er zijn vele professionelen die kunnen helpen met een reeks van verschillende relatieproblemen, dus is het belangrijk voor koppels die het moeilijk vinden om uit de rouw te komen en wat het met hun relatie doet, om iemand te vinden van buitenaf die hun kan helpen en ondersteunen zonder ze te beoordelen.

Persoonlijk advies van psycholoog in Nijmegen

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/