Polmanclaim
Image default
Architectuur

Lichtstraat op het dak

Wist je dat het mogelijk is om een deel van het dak te vervangen met glas? Deze constructie van glas dat in plaats van het dat komt heet een lichtstraat. Een lichtstraat bestaat uit een frame van aluminium en heel soms uit hout. In het frame zit voor de rest alleen glas. Je kunt het vergelijken met een raam maar dan op het dak.

Voordat je een lichtstraat kun laten bouwen moet je kijken of het mogelijk is want het is niet bij iedere type woning mogelijk. Je kunt hiervoor met een aannemer bellen of online een offerte aanvragen. Aan de hand van je adres kunnen ze zien wat voor soort type woning er staat en of het mogelijk is om er een lichtstraat te bouwen. Zo is het dus niet nodig voor de aannemer om langs te komen om te kijken of het mogelijk is.

Als je eenmaal door wil gaan met het project komt er wel een aannemer langs om te kijken welke soorten en maten allemaal mogelijk zijn. In overleg kun je kijken welke type lichtstraat het beste past bij eigen smaak en de woning. Na het offerte en akkoord kan het lichtstraat al vrij snel geplaatst gaan worden.