Polmanclaim
Image default
Dienstverlening

Het takenpakket van de hovenier

Het onderhouden en inrichten van de tuin is een zaak waar je als particulier best voldoende aandacht aan besteedt. Als je ten volle van je wooncomfort wilt genieten, dan is het een goed idee om professionele hulp in te schakelen met een vacature in het groen, voor het inrichten van je tuin. Maar wat kan een hovenier nu precies bieden, en wat is de meerwaarde van professionele hulp via zo’n vacature in het groen?

 

Dit is wat een hovenier voor je kan doen

De hovenier of tuinman is een beroep dat door veel mensen wordt onderschat. Zonder de professionele insteek van zo’n vakman, die je gemakkelijk online via een vacature in het groen kunt vinden, is het echter onmogelijk om je tuin en gazon écht in goede conditie en vorm te krijgen en te houden. Hieronder een overzichtje van de belangrijkste werken van een hovenier.

 

1. Haag, bloemen en planten onderhouden

Als je wilt dat je tuin of gazon er kleurrijk en mooi uitzien, dan moet je gewoon bloemen planten. De juiste planten kunnen ook bijdragen aan de uitstraling én de gezondheid van je gazon. Ten slotte kan een haag een mooie uitbreiding van je tuin, waarmee je deze in twee gelijk delen kunt onderverdelen. Natuurlijk moeten je haag, bloemen en planten wel op de juiste manier worden onderhouden, gevoed en gesnoeid. Een professionele hovenier kan je daarbij helpen!

 

2. De tuin mooi inrichten en vormen

Een hovenier is niet enkel bedreven in het verzorgen van de flora in je tuin. Deze professional neemt ook de inrichting van de tuin zelf op zich. Zo kan een hovenier bijvoorbeeld een tuinplan opstellen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren, de mogelijkheden in je tuin en meer. Het voordeel is dat je dankzij de hulp van een professional zeker weet dat de tuin optimaal is ingericht en onderverdeeld. Waardoor je gazon dan weer een stuk mooier oogt en begroeiing, van bomen tot planten, langer gezond blijven.

 

3. Bomen verzorgen

Ten slotte is een hovenier aanwerven via een vacature in het groen ook interessant voor het zware werk dat bij tuinonderhoud komt kijken. En dan gaat het natuurlijk vooral om het onderhouden en snoeien van bomen. Elke boomsoort is anders, en professionele hulp is dan ook erg belangrijk om al je bomen gezond en sterk te houden. Laat het over aan een hovenier voor een duurzaam resultaat!