Polmanclaim
Image default
Auto's en Motoren

Tuning van je Turbo-auto

Motorchip-afstemming is eigenlijk een procedure waarin het elektronische besturingssysteem opnieuw wordt geprogrammeerd, zodat de auto in verschillende omgevingsomstandigheden beter presteert. De procedure kan handmatig of chemisch worden gedaan. De omvang van het werk is afhankelijk van hoe geavanceerd u wilt. Een motorafstemming-chip is echt een integraal onderdeel van de elektrische en softwaresystemen van uw voertuigen. Dus er is geen scope om te sleutelen als je niet de juiste chip hebt. Daarom, om te leren hoe u een auto kunt afstemmen, moet men eerst leren hoe u een motor kunt afstemmen.

 

Een chiptuning kan worden gedaan met een handmatige methode of digitaal met behulp van een computerprogramma. Het is vrij interessant om op te merken dat een aantal mensen de voorkeur geeft aan het afstemming van zichzelf, door de handmatige methode te gebruiken. Dit komt omdat ze experts in het motormanagement zijn en meer accurate resultaten kunnen geven, als de taak op de juiste manier door hen wordt gedaan. De kwaliteit van het deuntje zal echter zeker vallen, als de persoon die het werk doet, niet bekwaam genoeg is. Daarom zorgt u daarom voor u voordat u de afstemming begint te doen, zorg ervoor dat u iemand selecteert, die het professioneel doet, en wie heeft alle vereiste kennis over de verschillende managementmethoden.

 

Er zijn verschillende soorten elektronische chips die op de markt verkrijgbaar zijn, die kunnen worden gebruikt voor het doel van chiptuning.

De meest populaire soort chips die voor dit doel worden gebruikt, zijn de lineaire uitzettingsregelaarchips. De andere variëteit omvat de vermogensversterkingsregelaar chips. Er zijn ook hoogfrequente regelgevers, die voor hetzelfde doel worden gebruikt. Al deze regulatoren verhogen de stroominlaat van de motor, om de temperatuur van de motor naar beneden te brengen.

 

Als u geïnteresseerd bent in het leren van auto artikelen, moet u de volgende stap duren, is om te leren over de verschillende delen van de auto die u wilt wijzigen. Dit is wat we de chipinstellingen noemen. Chipinstelling omvat het kennen van de specificaties van de verschillende componenten in uw auto, zoals de motor, de transmissie, het chassis en het elektrische systeem. Het is erg belangrijk om de exacte specificatie van deze onderdelen te kennen voordat u begint met elke vorm van wijziging. Dit is een van de meest essentiële dingen om in gedachten te houden, wanneer je naar binnen gaat voor autotuning.

 

Wanneer u te maken hebt met chiptuning, is het erg belangrijk om de mechanische toestand van de motor te overwegen.

U moet het frequentieniveau van alle hoofdcomponenten van de auto bekijken en vervolgens hun gemiddelde toestand bepalen. U moet ook het frequentieniveau van de elektronische onderdelen bepalen die in de motor aanwezig zijn. Al deze factoren zullen u helpen de motoren beter af te stemmen door de frequenties aan te passen. Voordat u de chips installeert, moet u er altijd voor zorgen dat u alle beschadigde onderdelen van de motor verwijdert om het modificatieproces eenvoudiger te maken.

 

Het is niet nodig dat een van nature geautoreerde motor moet worden gebruikt voor chiptuning. Het is ook mogelijk om het af te stemmen zonder de hulp van een van nature geautoreerde auto. In dit geval zal de terughaalde extra paardenkracht minder zijn, dan zou de extra paardenkracht een natuurlijk afgezogen auto verstrekken. Als u echter een goede auto-uitvoering wilt bereiken, en tegelijkertijd de motormotormotorwinsten verhoogt, is het beter om te kiezen voor een van nature geaspireerde motor, omdat het u helpt de chip gemakkelijker af te stemmen.

 

https://businessartikelen.nl/