Polmanclaim
Image default
Vakantie

Luxe kamperen op Texel

Strand, zee en natuur

Als je alleen wilt ontspannen kun je terecht op een van de vele stranden. Met 30 kilometer aan hagelwit zandstrand is er ongetwijfeld ook een plekje voor jou. Bij een aantal stranden zijn lifeguards aanwezig, wat gararandeert dat je veilig in zee kunt zwemmen in je zwemkleding of misschien wel in je Beeren ondergoed.

Voor de afwisseling raden we je ook een fietstocht aan. Hoewel Texel het grootste van de Waddeneilanden is, ligt alles op fietsafstand van elkaar. Bezoek het Nationaal Park Duinen van Texel, dat bijna een kwart van het eiland bedekt, en werp een blik op de Slufter, waar de zee een waterarm heeft uitgesleten waardoor duizenden vogels een geweldig broedgebied hebben gekregen.

Shoppen en feesten

Den Burg is het grootste van de dorpen op Texel. Dit dorp is het epicentrum als het gaat om restaurantjes en shops. Ook is dit dé nightlife hotspot.

Lekker Eten

Je bent niet op Texel geweest als je niet minstens één keer lamsvlees gegeten hebt. Het eiland staat internationaal bekend om het uniek smakende lamsvlees. Doordat de zee altijd vlakbij is, krijgt het lamsvlees een licht zilte smaak. Texels lam geeft daarmee een unieke smaakervaring. Probeer het, je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

Texel van boven

Wil je Texel van boven zien? Boek dan een rondvlucht op het vliegveld. Of spring uit een vliegtuig. Ook jij kunt een parachutesprong maken (en dit overleven).

Glamping Texel

Vakantie kan soms hard werken zijn. Dan is het goed dat je op Texel kunt glampen. In een goed uitgeruste safaritent of Yurt slaap je heerlijk op een echt bed, en start je de dag aan de eiken tafel met een vers kopje koffie uit je eigen keuken. Glamping in Texel biedt je de luxe van het hotel, in de vrijheid van kamperen. Bekijk de mogelijkheden!

https://glampings.nl/nederland/texel