Polmanclaim
Image default
Financieel

Factoring voor MKB tarieven op onze website

Factoring MKB tarieven worden op verschillende manieren berekend. Ieder factoringbedrijf hanteert een eigen tarief. Sommige bedrijven hanteren vaste tarieven, bijvoorbeeld gebaseerd op de betalingstermijn. Andere bedrijven bekijken de situatie per klant en maken een prijsvoorstel op maat. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten factoring mkb tarieven.

Vaste tarieven

Er zijn factoring voor mkb die vaste tarieven hanteren. Bijvoorbeeld 4% voor 30 dagen, 5% voor 45 dagen en 6% voor 60 dagen. Een voordeel van vaste tarieven is dat je duidelijk weet waar je aan toe bent. Echter is het wel de vraag of je het meest voordelig uit bent als je gebruik maakt van vaste tarieven. Bij het voorbeeld waarbij het tarief op betalingstermijn wordt vastgesteld, betaal je voor 40 dagen bijvoorbeeld voor 45 dagen. Zonde, want je betaalt hierdoor dus voor dagen die je niet gebruikt.

Tarief op maat

Meerderheid van de factoring voor mkb bekijkt voor iedere aanvraag welke prijs het beste aansluit. Er zijn verschillende voordelen te bedenken bij een tarief op maat. Ten eerste kan een tarief op maat een stuk voordeliger zijn dan een vast tarief. Er wordt gekeken naar de wensen van de klant en hierop wordt een prijsvoorstel gemaakt.Bij een vast tarief kan het zijn dat je kosten betaald voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, zoals terug te zien is in het voorbeeld waarbij de kosten op betalingstermijn zijn gebaseerd. Ten tweede is het mogelijk dat bedrijven die niet in aanmerking komen voor een standaard tarifering wel in aanmerking komen voor een tarief op maat. Bij standaard tarieven dien je vaak aan een aantal eisen te voldoen. Als je niet voldoet aan alle eisen dan zal een afwijzing volgen.Bij een tarief op maat kan er verder gekeken worden en kan het factoring voor mkb mogelijk bekijken of er wellicht andere mogelijkheden zijn waardoor je wel geholpen kan worden. Zo zijn er vaak verschillende knoppen waar aan gedraaid kan worden om de kosten te bepalen.