Polmanclaim
Image default
Financieel

Verhuizen als je rouwt: verhuizing na de dood van een geliefde

Als iemand met wie je een huis deelt overlijdt, kan je rouwproces nog ingewikkelder worden als je te maken hebt met een mogelijke verhuizing.

Motiverende spreker Carole Brody Fleet, auteur van ‘Happily Even After: A Guide to Getting Through (and Beyond) the Grief of Widowhood’, werd geconfronteerd met deze beslissing na de dood van haar man, Mike Fleet, in 2000. Mike had geleden aan de ziekte van Lou Gehrig.

Ze woonde niet alleen in een gebied dat in verval was, maar Fleet had emotionele redenen om een nieuw huis te zoeken.

“Leven met alle van hen de prachtige herinneringen in combinatie met de herinnering aan hem die thuis stierf, bleken overweldigend’, zei ze.

Als je overweegt om dit soort verhuizingen te doen, overweeg dan deze vier adviezen om de logistieke problemen te overwinnen. en emotionele uitdagingen.

In samenhang met Nationale Beweegdag, die in 2015 op 26 mei valt, deelt SpareFoot verschillende verhalen over pe ople die zijn verhuisd te midden van levensveranderende gebeurtenissen. Dit verhaal gaat over verhuizen na het overlijden van een dierbare.

1. Wees geduldig met jezelf.

Als het gaat om het op de markt brengen van je huis, het bezoeken van nieuwe huizen en het sorteren van de bezittingen van je geliefde, bestaat er niet zoiets als het perfecte moment. Sommige mensen geven er de voorkeur aan deze taken binnen een paar dagen af te ronden, terwijl anderen misschien enkele maanden moeten wachten.

In het begin kon Fleet er niet toe komen afstand te doen van de bezittingen van haar man of iets dat hij had aangeraakt, gebruikt of opmerkingen over maakte in het verleden.

“Op een dag wist ik instinctief dat het tijd was om de kast in te gaan en op te ruimen,” zei ze.

Een andere dag vond ze dat de tijd rijp was om Mike’s onderscheidingen en onderscheidingen weg te doen. Later wist ze dat ze zijn favoriete stoel moest doneren.

Als je in het begin niet weet wat je met al je dierbaren moet doen, is dat prima. Voor Fleet duurde dit proces enkele maanden. Tenzij er een strikte tijdlijn is voor uw verhuizing, wees geduldig en luister naar uw instincten.

2. Maak aandenkens van zinvolle bezittingen.

Bepaalde bezittingen die je geliefde achterlaat, zijn misschien moeilijker op te ruimen dan andere. Voor Fleet ontstond dit probleem met de collectie van haar man van meer dan 50 overhemden in westerse stijl.

“De gedachte om Mike’s overhemden te doneren – die zo’n integraal onderdeel van zijn persoonlijkheid waren – maakte me aan het huilen”, zei ze. gezegd. Toch wist ze dat het gewoon niet praktisch was om aan zoveel kledingstukken te hangen.

Gelukkig vond ze een gelukkige middenweg door een aandenken te maken van de kleding van haar man. Ze sneed een vierkant uit elk overhemd en liet er een gewatteerd wandkleed van maken dat ze aan haar dochter wil doorgeven.

Misschien ook interessant voor jou: gepaste kleding op de begrafenis

3. Voeg oude herinneringen toe aan uw nieuwe huis.

Misschien heeft u een geweldig plan ontwikkeld om alle fysieke voorwerpen van uw dierbare vóór een verhuizing te behandelen. Maar hoe ga je om met het achterlaten van de immateriële activa, zoals al je herinneringen met die persoon?

Vloot worstelde met het feit dat haar oude bezit het enige huis was dat haar dochter ooit had gekend. “Al haar herinneringen – de prachtige en de verschrikkelijke – zaten in dat huis”, zei ze.

Ze moedigt anderen aan om in gedachten te houden dat ze al die herinneringen mee kunnen nemen als ze naar een nieuw huis verhuizen. huis. In het geval van Fleet hielp het ook om te onthouden dat Mike zou hebben gewild dat zij en haar dochter nieuwe herinneringen zouden maken in hun nieuwe huis.

“[Mijn dochter] heeft haar slaapkamer versierd met foto’s en aandenkens van haar vader , wat hielp om een groot deel van het rouwproces voor haar te verlichten,” zei Fleet.

4. Doe wat het beste voor u is.

Na het overlijden van een geliefde kunt u te maken krijgen met subtiele of niet-zo-subtiele druk van vrienden en familieleden als het gaat om verhuizen en beslissen wat te doen met verschillende bezittingen. Probeer alles eruit te filteren dat nutteloos is of extra stress veroorzaakt.

“Het is gemakkelijk voor je geest om verward te raken door advies. Je moet het lawaai uitschakelen en naar je luisteren,” voegde Fleet eraan toe.

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank/overstappen-uitvaartverzekering/