Polmanclaim
Image default
Mode en Kleding

Trainen voor een marathon doe je zo

Trainen voor een marathon doe je zo

Iedereen wie wel eens een marathon heeft gelopen kan beamen dat dit niet iets is wat je zomaar even doet. Een hele marathon is immers ruim 42 kilometer. Een halve ruim 21 en ook een 10 kilometer vergt de nodige voorbereiding. Kortom, op tijd beginnen met trainen dus. Maar hoe kun je nu eigenlijk het beste beginnen met trainen voor een marathon, wat heb je allemaal nodig en hoe ver van te voren kun je het beste beginnen. Allemaal vragen waarvan we ons heel goed kunnen voorstellen dat je daar antwoord op zou willen hebben. Daarom hebben wij een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet. 

Stel een haalbaar doel

Wanneer jij het besluit hebt genomen om mee te doen met een marathon, dan is het belangrijk dat je voor jezelf een doel stelt. Dat betekent dus niet dat jij tot 2 weken voor de start in je elomi bikini op het strand kunt blijven liggen, maar dat je daadwerkelijk aan de slag moet om ervoor te zorgen dat je lichaam er helemaal klaar voor is. De eerste stap die je dus moet zetten, is het bepalen van de afstand die je uiteindelijk graag zou willen lopen. Ga je voor een 5 kilometer, 10 kilometer, halve of zelfs hele marathon? Wanneer je dit voor jezelf hebt vastgesteld, kun je beginnen met de volgende stap en dat is het samenstellen van je kleding. 

Zorg voor goede hardloopschoenen

Hardlopen zonder goede schoenen is onbegonnen werk. Je zult al snel last krijgen van je spieren en gewrichten, wat je uiteindelijke motivatie niet ten goede zal komen. Zorg er daarom dus voor dat je outfit goed op elkaar is afgestemd en dan hebben we het natuurlijk niet over de kleur. Door te kiezen voor goede hardloopschoenen, een bijpassende shock absorber sport bh, wat overigens niet is te vergelijken met een prothese bh, zal je zien dat je een stuk beter voor de dag komt, dan wanneer je gaat trainen op een paar gympen en een elomi bh. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk.

Zorg voor een goed schema

Trainen is natuurlijk het belangrijkste onderdeel, wanneer jij de finish wilt halen. Zorg er daarom dus voor dat je een goed schema hebt, die ook vol te houden is. Dit kun je zelf samenstellen, maar het is beter dit te laten doen door een coach. Dat betekent niet dat je ook iedere keer moet trainen met een coach, maar af en toe een meetpunt door samen met een coach te lopen is wel aan te raden.