Polmanclaim
Image default
Mode en Kleding

De pasvorm van Havaianas slippers

Vallen Havaianas groot of klein – Hoe moeten Havaianas passen?
Op welke manier ze ook comfortabel zijn voor jou, eigenlijk, maar idealiter wil je dat de bandjes mooi om je voet passen zodat je je slippers niet verliest tijdens het lopen.

Het probleem dat ik vind bij Havaianas slippers is dat er geen losse maten zijn voor de teenslippers (daar voor de espadrilles). Dus als je meestal een maatje 37 hebt, zul je Havaianas maat 37/38 in teenslippers moeten hebben.

Als je balanceert tussen twee verschillende dubbele maten – je zit bijvoorbeeld tussen een 38 en een 39, dan zou ik niet aanraden om teenslippers te kopen met een kleinere maat (dus 37/38 in dit geval), maar ga voor de grotere maat (dus 39/40), omdat je niet het risico wilt lopen dat je voet aan de achterkant van de slipper uitsteekt.

Wat is het verschil tussen Havaianas slim en normaal?
Vreemd genoeg zijn er geen specifieke Havaianas wide fit of slanke fit, hoewel de namen van sommige modellen je ertoe kunnen aanzetten om anders te denken. Het Havaianas Slim-model is bijvoorbeeld niet gemaakt om een smallere versie van de klassieke Havaianas teenslipper te zijn, maar in plaats daarvan verwijst het “slanke” model naar het feit dat de bandjes slanker zijn.

Een ander verschil tussen de Havaianas Slim en de Regular is de vorm van de rubberen zool die iets eleganter is. Dit maakt het Slim-model wel wat smaller, maar niet zozeer dat je kunt zeggen dat het speciaal ontworpen is voor mensen met slanke voeten.