Polmanclaim
Image default
Zorg

Salland maakt werk van zorg

Op de site van ziektekostenverzekeraar Salland kunt u 24/7 allerlei zaken zelf regelen. Bijvoorbeeld een aanvullende of tandartsverzekering afsluiten.Via de website kunt u ook een zorgverlener in de eigen buurt vinden. De handige tool maakt snel duidelijk of en voor welke behandelingen Salland afspraken heeft gemaakt met de betreffende zorgaanbieder. Op de site staan de vergoedingen voor het lopende jaar. In een duidelijk overzicht is vermeld welke vergoeding per zorgsoort geldt. Er wordt aangegeven tot welk bedrag de basisverzekering een specifieke behandeling dekt en wat aanvullende verzekeringen te bieden hebben. Ook handig op www.salland.nl: uitgebreide info over de collectieve zorgverzekering en de productvergelijker die vertelt welk pakket het best bij u past.

Persoonlijke zorggids

Komt u er ondanks de heldere info op de Salland site toch niet helemaal uit? Wij raden aan Bianca te raadplegen. Deze persoonlijke zorggids weet precies welke zorg door wie wordt aangeboden in uw omgeving. Ze is op de hoogte van de wet- en regelgeving qua zorg. Met zorginstanties onderhoudt ze nauwe contacten. Bianca heeft al voor heel wat klanten een perfecte match weten te realiseren. De ene keer gaat het om een huisarts, andere keren bijvoorbeeld om een welzijnsorganisatie of sociaal wijkteam.

Eigen risico en eigen bijdrage

Over de eigen bijdrage en het eigen risico krijgt Salland regelmatig allerlei vragen. Op www.overheid.nllezen we onder meer het volgende: “ (…) Voor sommige zorg wordt een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van de kosten. Bijvoorbeeld voor orthopedische schoenen, hoortoestellen en ziekenvervoer. (…) “. Het verplicht gestelde eigen risico dit jaar is € 385. Dit kan vrijwillig verhoogd worden tot maximaal € 885. Mensen die gezond zijn en nauwelijks zorg nodig hebben, kunnen op deze manier besparen. U krijgt dan namelijk korting op de maand- of jaarpremie. Let wel, het kan gebeuren dat u toch naar het ziekenhuis moet voor een onverwachte ingreep. Als u in dat geval de € 885 zonder problemen kunt betalen, neemt u geen onnodig risico.

https://www.salland.nl/