Polmanclaim
Image default
Zorg

Verschillende mogelijkheden voor begeleid wonen voor jongvolwassenen

Wanneer je een woonvoorziening voor jongvolwassenen zoekt waar de juiste coaching en training gegeven wordt, dan zijn de trainingscentra van Leviaan een goede optie. In een stabiele omgeving werken jongvolwassenen aan hun toekomst. Van professionele zorgverleners ontvangen de jongeren individuele en persoonlijke coaching. De coach zoekt samen met de jongere uit waarbij er hulp en ondersteuning nodig is. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van hem of haar. De doelen waaraan gewerkt wordt, worden altijd in nauw overleg met de jongere bepaald. Wanneer zij zelf beslissen over hun eigen doelen, raken de jongeren namelijk gemotiveerd om aan zichzelf te werken.

Voor iedere doelgroep de juiste aanpak

Voor iedere doelgroep heeft Leviaan de juiste aanpak. Zo zijn er twee professionele trainingscentra voor jongeren. Hier kunnen jongeren met psychische kwetsbaarheden zich optimaal ontwikkelen. Ook hier houden de coaches uiteraard optimaal rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de jongeren. Bij iedere hulpvraag wordt vervolgens een passende oplossing gezocht. In het trainingscentrum doorlopen de jongeren een traject van ongeveer twee jaar, waarin ze zo zelfstandig mogelijk leren leven. Ook hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met de behoeften van de jongeren. Want bij begeleid wonen voor jongvolwassenen staat de hulpvraag van de jongeren altijd centraal.

Voor alle jongeren met een hulpvraag

Begeleid wonen voor jongvolwassenen is voor alle jongeren die hulp of begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig leren wonen. Hierbij maakt het niet uit wat hierbij hun hulpvraag is. Je persoonlijk begeleider van Leviaan helpt je op weg met alles waar je tegenaan loopt wanneer je zelfstandig wilt wonen. Je  ontvang je altijd maatwerk en profiteert van een persoonlijke aanpak. Zo kun je na verloop van tijd zo zelfstandig mogelijk leven. Leviaan wil iedere jongere een kans bieden een eigen leven op te bouwen.

https://leviaan.nl/