Polmanclaim
Image default
Hobby en vrije tijd

Meedoen aan een surfkamp? Een onvergetelijke ervaring!

Kies ook voor ontspanning, vrijheid en een nieuwe ervaring!

Ongetwijfeld heeft u wel eens naar de vroeger populaire tv-serie Baywatch gekeken. Prachtige uitgestrekte stranden, met mooie mensen, surfers en watersporters. Heerlijk toch? De relaxte, laid-back sfeer aan het strand is een van de lekkerste manieren om te ontspannen. En dat hoeft niet per se in Californië te zijn, maar is in Nederland ook mogelijk als u een keer deelneemt aan een gaaf surfkamp.

Een surfkamp meemaken is een voor veel mensen nieuwe en onvergetelijke ervaring. Een belevenis die een uniek gevoel van ontspanning én vrijheid geeft! Maar hoe ziet een surfkamp, die u in Midden-Nederland kunt volgen via een ervaring surfschool, er inhoudelijk in hoofdlijnen uit?

 

Wat gebeurt er zoal tijdens een surfkamp?

Zoals de benaming al aangeeft, staat tijdens surfvakanties of -kampen de surfsport centraal. Dat kunnen, afhankelijk van de opzet van het kamp, allerlei varianten van surfen zijn. Denk bijvoorbeeld aan gewoon surfen op een surfplank (ook wel windsurfen genoemd), kitesurfen of – misschien wel de gaafste vorm van surfen – golfsurfen. Al deze varianten van de surfsport zijn in Nederland mogelijk. Gaat u als jongere of ouders (leeftijd maakt niet uit) op een kamp voor surfers, dan is surfen niet het enige dat centraal staat. Op surfkampen is er ook veel ruimte en tijd om tot rust te komen, gezellig samen te eten en andere relaxte activiteiten te doen.

De kampen zijn qua programma gevarieerd en verrassend gezellig. Zo kan er bijvoorbeeld, als u dat wenst, gezamenlijk gebarbecued worden en is er ruimte voor (bijvoorbeeld) karaoke, gezamenlijk leuke dingen doen in de omgeving en dat soort zaken. Er is dus variatie genoeg voor de surfer die besluit om op kamp te gaan met mede-sporters of -hobbyisten. Ook het niveau dat u als surfer beheerst is geen probleem. De instructeurs die tijdens het kamp aanwezig zijn, bedienen iedereen op zijn.haar eigen niveau. Een kam voor surfers is dus maatwerk!

Waar kan ik een surfkamp boeken?

U kunt een onvergetelijk leuk surfkamp boeken bij diverse surfscholen in Nederland, bijvoorbeeld in Harderwijk. Boek nu de website van een ervaren organisator van dit soort kampen en boek snel, want de kampen zitten razendsnel vol.