Polmanclaim
Image default
Onderwijs

De functie secretaresse

Vind jij het leuk om iemand te ondersteunen in alle werkzaamheden en daarnaast veel werkzaamheden zelfstandig te doen? Wil jij op secretaressedag een bosje bloemen ontvangen? En wil je weten wat salaris secretaresse?  Lees dan snel verder.

Wat doet een secretaresse?

Als secretaresse ondersteun je degene waarvoor je secretarieel werk doet. Je neemt waar mogelijk werk uit handen en zorgt voor zorgvuldige vastlegging van alle administratie zaken. Zowel interne als externe afspraken worden door jou in de agenda gepland zodat jij ervoor kunt zorgen dat jouw leidinggevende zich volledig kan richten op zijn werkzaamheden en ook voldoende tijd en ruimte heeft om optimaal te functioneren. Je bereidt iedere afspraak voor, maakt verslagen van vergaderingen en handelt de correspondentie af. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt, kunnen daar nog allerlei werkzaamheden aan toegevoegd worden.

Kan ik secretaresse worden?

Zoals gezegd neem je waar mogelijk werk uit handen, dus achterover zitten is niet jouw ding. De werkzaamheden zijn zeer divers, het daarom is handig als je gemakkelijk kunt schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Je ontvangt de klanten van jouw leidinggevende, hierom is het van belang dat je representatief voor de dag komt. De meeste werkzaamheden doe je op de computer, waardoor een typediploma, maar ook een behoorlijke kennis van MS-Officeproramma’s vereist is. Ook beheers je de Nederlandse taal foutloos. De beheersing van een andere taal, bijvoorbeeld Engels, kan onderscheidend werken.

Welke opleiding heb ik nodig?

Een opleiding voor secretaresse kan hier niet ontbreken. Fabius Opleidingen heeft hiervoor een gesplitste opleiding: de opleiding Administratief Medewerker en de Vervolgopleiding Secretaresse.

Kan ik aan de slag als secretaresse?

Veruit de meeste werkzaamheden van een secretaresse worden digitaal gedaan. Vergeleken met vroeger zijn er dus minder banen als secretaresse te vinden. De functieinhoud is binnen veel bedrijven uitgebreider, waardoor gezocht wordt onder andere functietitels. Goed opgeleide secretaresses worden daarom veel gevraagd.