Polmanclaim
Image default
Onderwijs

Hoe wordt dit jaar je lesprogramma tijdens de kinderboekenweek?

De kinderboekenweek, steek een tandje cultuur bij

De kinderboekenweek is elk jaar weer opnieuw een leuke en leerzame tijd. Kinderen die actief bezig zijn met boeken, zijn zeer creatief en verrassend actief. Een boek is de bron van inspiratie. De rest doet het kind zelf. Zichzelf kunnen uiten volgens zijn of haar talenten is het leukste wat er is voor een kind. Wanneer je dit als schoolhoofd of klasverantwoordelijke stimuleert, zie je het kind zo groeien. Neem jij jouw kinderen mee in deze wondere wereld van het boek? Tijdens de kinderboekenweek is er heel wat te doen. Welke activiteiten voor school organiseer je tijdens deze bijzondere week? Voor elke school is het een uitdaging om de boekenhonger van kinderen de baas te kunnen, zeker tijdens een week als deze!

De kinderboekenweek, een sprong vooruit in het culturele leven van het kind

Hoe intens jij als school deze boekenweek invult, is helemaal aan jou. Door workshops kun je kinderen stimuleren om te lezen en hun fantasie de vrije loop te laten. Kinderen worden gestimuleerd als ze andere kinderen zien lezen. Nog prettiger wordt het als het boek een eigen leven gaat leiden en de kinderen meeneemt naar een eigen wereld. Laat kinderen tijdens een workshop een boek uitbeelden in de vorm van dansen of een musical. Misschien koppel je daaraan een workshop grime of toneelkledij maken? Door het unieke lesprogramma tijdens de kinderboekenweek worden kinderen echt in een cultuurbad gedompeld. Het komt helemaal ten goede aan hun culturele beleving!

Zet jij de kinderboekenweek dit jaar op jouw programma?

Tijdens de kinderboekenweek wordt er altijd rond een thema gewerkt. Dit kan zeer uiteenlopend zijn, maar het heeft altijd wel te maken met hoe je als mens staat in het maatschappelijk leven. De week van de kinderboeken kan helemaal geïntegreerd worden in je lesprogramma. Het thema kan aan bod komen in de les Nederlands, de les geschiedenis of aardrijkskunde. Maar het kan ook opgenomen worden in de lessen lichamelijke opvoeding of zang bijvoorbeeld. Dankzij workshops of een culturele daguitstap onder begeleiding van een expert krijgen de andere lessen plots een diepere betekenis. Combineer ze met elkaar en de kinderboekenweek wordt een groot succes in je school!

https://grotebroer.com