Polmanclaim
Image default
Industrie

Werkzaamheden projectleider bouw en industrie uitgelicht

Als projectleider bouw- en industrie ben je verantwoordelijk voor een project van A tot Z. Je moet ervoor zorgen dat alle partijen binnen het project goed met elkaar samenwerken en begeleid je hen daarbij. Daarnaast is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, zodat je het project naar behoren kunt leiden. In dit artikel worden de belangrijkste werkzaamheden van een projectleider in de bouw- en industriële sector uitgelicht.

Alle taken op een rijtje:

  • Je bepaalt het projectplan en zorgt ervoor dat alle partijen hiermee akkoord gaan
  • Je coördineert alle werkzaamheden binnen het project en zorgt ervoor dat alles volgens schema verloopt
  • Je houdt toezicht op de kosten en budgetten van het project
  • Je bewaakt de voortgang van het project en neemt maatregelen als dat nodig is
  • Je zorgt voor een goede communicatie met alle betrokken partijen
  • Je bent verantwoordelijk voor het projectresultaat en de kwaliteit van het werk.

Ben jij geïnteresseerd in deze baan en wil je graag meer weten over de verdienste en opleidingen die ervoor nodig zijn? Lees dan nog even verder!

Wat zijn de verdienste van een projectleider bouw en industrie?

Een projectleider in de bouw- en industrie kan rekenen op een salaris dat ligt tussen €2500,- en €4000,- bruto per maand. Daarnaast krijg je vaak ook nog bonussen als het project succesvol is afgerond. De opleiding die je nodig hebt om projectleider te worden is een MBO- of HBO-diploma in de richting bouwkunde, civiele techniek of industrieel ontwerp.

Projectmanagement trainingen

Tijdens deze projectmanagement training word je klaargestoomd tot een echte projectleider. Je leert hoe je projectplannen opstelt, werkzaamheden coördineert en toezicht houdt op budgetten. Daarnaast leer je ook hoe je effectief communiceert met alle betrokken partijen. De projectmanagement training is geschikt voor iedereen die een carrière in de bouw of industrie wil opbouwen als projectleider.