Polmanclaim
Image default
Verbouwen

Onderhoudstips voor visgraat laminaat vloeren

Huiseigenaren moeten geschikte vloeren voor hun huis kiezen. Laminaat van visgraat zijn een van de meest aanbevolen opties vanwege de eenvoud, betaalbaarheid en eenvoudige installatie. Het patroon is uniek en onderhoudsarm. Ongeacht de voordelen heeft de vloer de juiste zorg van u nodig. De sleutel is om zijn schoonheid en duurzaamheid te behouden. Afgezien van het gebruik van het juiste type laminaatvloer voor elke kamer, moet u leren hoe u deze moet reinigen en onderhouden.

Dagelijkse reiniging met een bezem of stofzuiger

Net als andere vloeren heeft laminaatvloeren regelmatig onderhoud nodig. De meest voorkomende procedure is dagelijks vegen of bezemen. Dit proces helpt u stof of vuil van het vloeroppervlak te verwijderen. Een stofzuiger is efficiënter als je een grote ruimte hebt om schoon te maken. Het gebruik van dit apparaat is echter lastig. Het is beter om de borstelrol uit te schakelen tijdens het stofzuigen om schade en krassen op je vloeren te voorkomen. Ten slotte is een droge dweil nodig als u vlekken wilt verwijderen. Deze droge dweil heeft de voorkeur omdat hij geen deeltjes achterlaat.

Reinigingsvloeistof gebruiken op visgraat laminaat vloeren

Het gebruik van een reinigingsvloeistof is een uitstekend idee. U moet echter wel de juiste reiniger kiezen voor dit type vloer. Sommige mensen gebruiken zelfs geen vloerreiniger omdat dit het oppervlak kan beschadigen. Zorg er dus voor dat u het juiste product gebruikt, tenzij u uw mooie Herringbone laminaatvloer wilt verpesten. Een andere tip is om niet te veel water te gebruiken bij het schoonmaken, omdat dit de afwerking van de vloer dof maakt en het oppervlak beschadigt. Dat betekent dat u gemorste vloeistoffen onmiddellijk moet opruimen voordat deze uw vloer verpest.

Uw laminaatvloer beschermen

De vloer beschermen is net zo belangrijk als schoonmaken. Denk hierbij aan het voorkomen van vuil of beschadiging door het plaatsen van deurmatten bij toegangsdeuren. Vervolgens moet u vilt klevende pads onder uw zware meubelpoten plaatsen. Ten slotte is het verplicht om schoenen of sandalen uit te doen voordat u op deze verdieping gaat lopen. De sleutel is om te voorkomen dat schade en vuil uw vloer bederven. Hier is nog een idee. Het inhuren van een professionele vloerreiniger zorgt voor veiligheid, het beste resultaat en tevredenheid. Soms kunt u een professional inhuren om laminaatvloeren dienovereenkomstig te repareren of te vervangen.