Polmanclaim
Image default
Aanbiedingen

Niks te doen met Pasen? Dit zijn de leukste spellen voor familie en vrienden

Pasen is een geweldige gelegenheid om tijd door te brengen met familie en vrienden. En wat is er nu leuker dan samen spelletjes spelen? Er zijn veel leuke spelletjes die je kunt spelen met het hele gezin tijdens Pasen. In dit artikel bespreken we de leukste spelletjes om met het hele gezin te spelen tijdens Pasen, inclusief het populaire spel sjoelen.

 

Eierrace 

Een klassiek spel voor Pasen is de eierrace. Je hebt hiervoor alleen hardgekookte eieren nodig en een lepel per persoon. Verdeel de familie in teams en geef elk team een ei en een lepel. De bedoeling is om het ei zo snel mogelijk naar de finishlijn te brengen zonder dat het ei van de lepel valt. Het team dat als eerste bij de finishlijn aankomt, wint.

 

Paasbingo 

Een andere leuke optie is Paasbingo. Maak bingokaarten met Paasthema’s, zoals eieren, kuikens en konijnen. Geef elke speler een kaart en speel net zo lang totdat iemand een volle rij heeft of zelfs een volle kaart. Dit spel is perfect voor jonge kinderen omdat het hen helpt om kleuren en vormen te herkennen.

 

Paasdecoratiewedstrijd 

Laat de creativiteit van het hele gezin los met een paasdecoratiewedstrijd. Geef elk gezinslid een mandje met eieren, verf, stickers en andere decoraties. Zet een timer en kijk wie de mooiste en creatiefste paaseieren kan maken. Je kunt ook een prijs uitreiken voor de beste decoratie.

 

Sjoelen 

Een klassiek Nederlands spel dat perfect is voor het hele gezin is sjoelen. Het enige wat je nodig hebt is een sjoelbak en sjoelschijven. Verdeel de familie in teams en kijk wie de hoogste score kan behalen. Sjoelen is een geweldig spel voor alle leeftijden en vereist niet veel fysieke inspanning.

 

Paasspeurtocht 

Een leuke activiteit voor het hele gezin is een paasspeurtocht. Maak aanwijzingen en verstop eieren en andere paasgerelateerde items in de tuin of in huis. Laat de kinderen zoeken naar de items en geef een prijs aan het kind dat als eerste alle items vindt.

 

https://www.speelplezier-online.nl