Polmanclaim
Image default
Aanbiedingen

Hoe krijg je pluisvrije krullen?

Als je krullen hebt, dan ken je de strijd om ze pluisvrij te houden. Het kan een zware strijd zijn! Maar wanhoop niet, er zijn enkele eenvoudige tips en trucs die je kunt gebruiken om je krullen glad en glanzend te krijgen. Laten we eens kijken hoe je pluisvrije krullen krijgt. 

 

Kies je shampoo verstandig 

De sleutel tot het in toom houden van je krullen is het kiezen van de juiste shampoo. Vermijd in het algemeen die met sulfaten, want die kunnen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en haar, die helpen beschermen tegen pluis, wegnemen. Een goede vuistregel is te kiezen voor shampoos met natuurlijke ingrediënten als sheaboter of arganolie, want die helpen je haar gehydrateerd en gevoed te houden. Daarnaast kan het nuttig zijn om te investeren in een shampoo die speciaal bedoeld is voor krullend haar. Deze zijn meestal zachter voor je lokken, terwijl ze toch de nodige reinigingskracht hebben. 

 

Conditioner is je beste vriend 

Voor mooie krullen zonder pluis is conditioner een onmisbaar onderdeel van je haarverzorgingsroutine. Niet alleen levert het essentiële vocht voor je haarschachten zodat ze er veerkrachtig en gezond uitzien, maar het biedt ook een laagje bescherming tegen vocht en andere omgevingsfactoren die pluis kunnen veroorzaken. Breng altijd conditioner aan na het wassen en richt je op de punten van je haar waar de meeste schade ontstaat. Probeer voor extra glans en hydratatie eens per week of zo een diep conditioneringsmasker te gebruiken! Het is dus erg belangrijk om de juiste producten voor krullend haar te gebruiken!

 

Overdrijf niet met hittestyling 

Hoewel hulpmiddelen voor warmtestyling bij goed gebruik prachtige resultaten kunnen opleveren (hallo, volumineuze golven!), veroorzaakt overdaad onherstelbare schade aan je lokken, om nog maar te zwijgen van het aanmoedigen van meer pluizigheid! Als je toch besluit warmtestylingproducten, zoals een krultang of stijltang te gebruiken, zorg er dan voor dat je altijd eerst een beschermend product aanbrengt (zoals arganolie). Zo blijven je lokken gehydrateerd en krijg je toch de stijl die je wilt! Probeer bovendien, indien mogelijk, niet te vaak gebruik te maken van warmtestyling, het is veel beter voor zowel je krullen als je portemonnee als je ze in plaats daarvan aan de lucht laat drogen!