Polmanclaim
Image default
Aanbiedingen

Verschillende Soorten Parket: Een Prachtige Keuze voor Je Vloer

Verschillende Soorten Parket: Een Prachtige Keuze voor Je Vloer

Parket is een prachtige en populaire keuze voor vloeren in veel huizen. Het brengt warmte, stijl en een tijdloze uitstraling in elke ruimte. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, elk met hun eigen unieke eigenschappen en esthetiek. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende soorten parket verkennen en ontdekken welke het beste bij jouw interieur past. Lees verder en laat je inspireren door de schoonheid van parketvloeren.

 

Massief Parket

Massief parket is gemaakt van massief hout en bestaat uit planken die in een bepaald patroon zijn gelegd. Het wordt meestal geleverd in planken met een dikte van 15 tot 22 millimeter. Massief parket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eiken, beuken, kersenhout en walnoot. Het biedt een natuurlijke en authentieke uitstraling aan elke ruimte. Massief parket kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om de levensduur te verlengen en eventuele beschadigingen te herstellen. Zoek jij een goed parket? Check dan eens Bebo Parket!

 

Meerlaags Parket

Meerlaags parket, ook wel bekend als samengesteld parket, is opgebouwd uit verschillende lagen hout. Het bestaat uit een toplaag van massief hout en meerdere onderlagen van multiplex. Deze constructie zorgt voor stabiliteit en voorkomt kromtrekken of barsten. Meerlaags parket is verkrijgbaar in diverse houtsoorten en patronen. Het kan worden gelegd met behulp van lijm, klikverbindingen of zwevend geplaatst worden. Meerlaags parket biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van hout met verbeterde duurzaamheid en weerstand tegen vocht.

 

Tapis Parket

Tapis parket, ook wel bekend als bourgogne parket, is een traditionele vorm van parketvloer die bestaat uit dunne massieve houten stroken. De stroken zijn meestal 6 tot 10 millimeter dik en worden met lijm op een ondervloer bevestigd. Tapis parket kan in verschillende patronen worden gelegd, zoals visgraat, Hongaarse punt of Versailles-patroon. Het resultaat is een elegante en verfijnde vloer met een tijdloze uitstraling. Tapis parket kan worden afgewerkt met olie, was of lak om het te beschermen tegen slijtage.

 

Lamelparket

Lamelparket is een vorm van meerlaags parket waarbij de toplaag bestaat uit massief hout en de onderlaag uit multiplex of een ander houtachtig materiaal. Het wordt geleverd in handige kant-en-klare planken met een klikverbinding, waardoor het gemakkelijk te installeren is. Lamelparket biedt de voordelen van massief hout, zoals de natuurlijke uitstraling en warmte, gecombineerd met de stabiliteit en eenvoudige installatie van meerlaags parket.

 

Fineerparket

Fineerparket, ook wel bekend als fineerhout, is een parketvloer waarbij de toplaag bestaat uit een dunne laag massief hout, meestal 2 tot 6 millimeter dik. De onderlaag is gemaakt van multiplex of een ander houtachtig materiaal. Fineerparket biedt de esthetiek van massief hout tegen een lagere prijs. Het is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, en kan worden gelegd met behulp van lijm of klikverbindingen.

 

https://www.beboparket.nl/